10 Şubat 2012 Cuma
Saç Kavurma
Tekrar merhaba,herkesin sevdiği bir yemek tarifi vereceğim.Aslında,birçok faklı tarifi var ama en kolay ve lezzetlisi buydu şu ana kadar denediğim.Diğer tarifleri de deneyip beğenirsem ekleyeceğim.
SAÇ KAVURMA
MALZEMELERi
500 gram kuşbaşı doğranmış et (koyun kol ve but eti tercih edilmeli)
2 çorba kaşığı tereyağı (50 gram) 2 orta boy soğan
tuz, karabiber, kekik
2 orta boy domates
4-5 sivribiber
1-2 defne yaprağı
YAPILIŞI
Öncelikle eti terbiye edelim: Soğanları rendeleyerek tel süzgeç yardımıyla suyunu çıkarıp posasını atın. Soğan suyunu bir kaba alıp içine kıyılmış defne yapraklarını
ve kekiği ekleyerek karıştırın. İçine etleri ekleyip kanştırarak buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya tereyağını alıp eritelim.
Etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavurun. Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Piyaz doğranmış soğanları ekleyip 3-5
dakika daha kavurun. Doğranmış sivribiberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir
karıştırıp kavurun. Kebabı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder