merhaba,bugün yine çok sevdiğim bir tarifi paylaşacağım.
Malzemelerimiz:
500 g kuzu ciğeri veya dana ciğeri
2 iri soğan (piyaz doğranmış)
1 demet maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
120 g (1 su bardağı) un
Hazırlanışı
Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde
doğrayınız.(Hazır kuşbaşı doğranmış şekilde marketlerden almanız da
mümkün ama kestirip yeni doğranmasını isterseniz daha iyi.) Kırmızı
biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla
unu silkeleyiniz. Bir tavada ayçiçek yağını iyice kızdırınız.
Ciğerleri 1-2 dakika bu çok kızgın yağda hızlı hızlı çevirip hemen
bir servis tabağına alınız. Üstüne tuzunu serpiniz. Kızgın yağdan 2
çorba kaşığı alarak ayrı bir sahanda harlı ateşe koyunuz; kalan
kırmızı biberi de katarak bir-iki kere karıştırıp, ocaktan alınız.
Yağı ciğerlerin üstüne dökünüz.Küçük doğranmış soğan ve maydanozla
süsleyerek servis yapınız.Piavınızla aynı tabağa da
alabilirsiniz.Soğanları sumak ile karıştırıp servis tabağının yanına
domates-biber söğüş ve patates kızartması ile servis yapmanızı da
öneririm.
Afiyet olsun
çok güzel bir tarif..teşekkür ederim
YanıtlaSil