9 Şubat 2012 Perşembe

Patlıcan Musakka


Merhaba,işte yine en büyük favorilerimden bir yemek tarifi.

Kullanılacak Malzemeler:

4 adet orta boy  patlıcan
 500 gram kuşbaşı et (kıyma da olabilir)
 1 adet domates
 1 adet soğan
 1 yemek kaşığı domates salçası
 yarım yemek kaşığı biber salçası
 2-3 diş sarımsak
 yarım çay bardağı sıvı yağ
 pul biber, karabiber,tuz,kimyon
Yemeğin Hazırlanışı
Patlıcanları çizgili soyarak dilimleyin, bir tencereye sıvı yağı
alarak iyice kızdırın ve patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları
havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağını alabilirsiniz.
Bir tencereye sıvı yağı alarak yemeklik doğradığınız soğanı kavurun,
pembeleştikten sonra kuşbaşı eti ilave edin ve tencerenin kapağını
kapatın. Sulanan etler suyunu çektikten sonra kuşbaşı doğradığınız
domatesi, baharatları, salça ve 7-8 parçaya böldüğünüz sarımsakları
ilave edin. Eğer suyu çok azalmışsa bir çay bardağı kadar kaynamış
su ekleyebilirsiniz. Etler pişene kadar  kısık ateşte pişirin.
Patlıcanları borcamın tabanına dizerek üzerine hazırladığınız soslu
etleri yayın. Etlerin hizasına kadar su olması gerekiyor, gerekirse
kaynamış su ekleyebilirsiniz. Üzerine domates dilimi ve biber
dizebilirsiniz. Fırına sürerek 15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder