9 Şubat 2012 Perşembe

Kemalpaşa Tatlısı


 Biraz da tatlı tarifi verelim bunca güzel yemeğin üzerine...


Malzemeler
1 paket kemal paşa tatlısı (140 -160 gr)
750 gr. toz şeker(4 su bardağı)
1 litre su(5 su bardağı)
4-5 damla limon suyu
Tarifi:
 Öncelikle geniş bir kaba 1 kg su ve 750 gr.toz şeker konularak
kaynaması beklenir.Limon suyu eklenir ve şerbetin koyulaştığı
kaşıkla kontrol edilir.Su gibi değil de,daha az akışkan olmalıdır şerbet. Kaynayan şerbete tatlılar eklenir. Yumuşayıncaya kadar
kısık ateşte ,tencere kapağı açık olarak 25 dk. kaynatılan tatlılar
geniş bir kaba alınır.
Soğuduktan sonra halis kaymakla ve hindistancevizi ile servis
yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder